Aage Birck - skulptur-unika i stentøj

29.01. - 06.03.2010

Flensborg Bibliotek
Norderstraße 59
24939 Flensburg
Tyskland

Årets første udstilling på Flensborg Bibliotek præsenterer værker af keramikeren Aage Birck, der er en kapacitet inden for dansk keramik.

ÅBNING
jan
28
20:00

I Weilbachs Kunstnerleksikon skriver Sven Jørn Andersen: "Aage Birck er selvlært som keramiker. I 1965 oprettede han værksted sammen med sin ægtefælle, den tyskfødte, faguddannede keramiker Heidi Guthmann Birck. Kendetegnende for Aage Bircks udvikling har været hans udprægede talent for formgivning og hans intense udforskning af den keramiske proces. Talrige eksperimenter med lertyper, glasurer og brændingsteknikker, herunder selvbyggede ovne, ligger bag de resultater, han har nået. Samtidig har keramikkens historie i forskellige kulturkredse været en kilde til stadig inspiration. Med stor respekt for det keramiske håndværk og på baggrund af sin omfattende faglige indsigt har Aage Birck skabt en lang række fornemme unikaarbejder, en indsats, der har givet ham en fremtrædende placering i international keramisk sammenhæng. Karakteristisk for hans udtryk er den enkle, spændte form, ofte med diskrete ornamentale tilføjelser. Ganske særlige resultater har han opnået med saltglaseret stentøj og med den lunefulde krystalglasur."

Aage Birck er til stede ved åbningen, hvor Helge Schmedeke og Jan Stemmler sørger for musikken.

Foreningen byder på et glas vin.

Udstillingen kan ses til og med den 6. marts, mandag til fredag kl. 9-18 og lørdag kl. 9-14.

Der er gratis entré.

Onsdag den 10. februar kl. 19.30 er der foredrag ved Aage Birck: ”Den, der ler sidst, ler bedst”. Det foregår i bibliotekets Blå sal, og alle er velkomne.

Aage Birck
Aage Birck
Af og til er resultatet bedre end forventet Hans Christian Davidsen 29/01/2010