Böhrnsen - Bøhrnsen - Bøhrnsen

15.05. - 20.06.2009

Flensborg Bibliotek
Norderstraße 59
24939 Flensburg
Tyskland

Frem til 20. juni udstiller Sydslesvigs danske Kunstforening ”Böhrnsen – Bøhrnsen – Bøhrnsen” på Dansk Centralbibliotek i Flensborg-

Den aktuelle udstilling præsenterer værker af Viggo Böhrnsen-Jensen, Flensborg, Gunnar Bøhrnsen-Jensen og Rasmus Bøhrnsen Okholm, Sønderborg. VBJ og GBJ udstillede i kunstforeningen i 1983, og 26 år senere deltager GBJs søn Rasmus i et fælles projekt.

Det handler ikke kun om familieslægtskab, men også om en gensidig interesse for hinandens udtryk og værker. Umiddelbart vidner værkerne om forskellige kunstpositioner, men ophængningen tilstræber nogle konstellationer, som viser og uddyber nogle sammenhængende berøringsfelter.

Alle tre har et umiddelbart fællesskab gennem mediet ”maleri”. Billedfladen kan fortolke et landskab, citere kunst- og filmhistorien eller formidle en mental tilstand. Billedernes mangfoldighed fortæller således en række historier. Nogle formidles direkte i form af skrift og tekst på lærredet, andre inddrager fotografiet eller omsætter et synsindtryk til et koloristisk farvespil. Forskelle og sammenhænge formidler en bred vifte af udtryk.

Hans Christian Davidsen
Erfaring og eksperimenter Hans Christian Davidsen 16/05/2009