Det som næsten ikke er-Lars Waldemar+Birgitte Thorlacius

07.-27.11.2019

Flensborg Bibliotek
Norderstraße 59
24939 Flensburg
Tyskland

kunstudstilling med grafik af Birgitte Thorlacius og skulptur af Lars Waldemar

ÅBNING
nov
06
19:30

Maria Sommer underholder med pianoimpressioner før åbningstalen

maleren og grafiker Viggo Böhrnsen-Jensen er moderator for en artist-talk med Birgitte Thorlacius og Lars Waldemar.

Om udstillingen
Der er det som helt sikkert er, så er der det som helt sikkert ikke er og så er der endelig det som næsten ikke er. Det er de små nærmest ligegyldige ting, som de fleste overser i dagligdagen. Det er det som næsten ikke er, der ofte er udgangspunktet for de værker Birgitte Thorlacius og Lars Waldemar skaber. Det kan således være en bænkebider, en vissen blomst, svævende tidselfnug, visne græsstrå, strukturen i det næsten opløste blad, vingeslag eller en død sommerfugl, der sætter den skabende proces i gang hos kunstnerne, der hver på deres måde er dybt inspireret af naturen.

I sine grafiske værker skildrer den fynske grafiker Birgitte Thorlacius naturen med sin helt egen fine lethed og forvandler den til en form for poesi i sort og hvid. En poesi der forsøger at skildre naturens forekomster af foranderligt liv, at fastholde den flygtige natur.

Selv om billedhuggeren Lars Waldemar fra Esbjerg også tager sit udgangspunkt i naturen, griber han tingene an på en anden måde. Han arbejder med de former og strukturer han finder i naturen og forvandler dem til sine egne skabninger i kalk, marmor og træ. Skabninger man ikke kender men som alligevel på en eller anden måde virker genkendelige.

Der er lagt op til en udstilling, der kredser om det sorte og hvide samt lyset og skyggen.

Yderligere beskrivelse
Udstillingen vil bestå af grafik og tegninger af Birgitte Thorlacius samt skulptur af Lars Waldemar. Birgitte Thorlacius vil arbejde med grafik og tegninger i sort, hvid og jordfarver. Lars Waldemar vil hovedsageligt arbejde med kalk, marmor og sandsten i sine skulpturer.