Grænsen er nået - plakatudstilling

20.05. - 19.06.2021

Flensborg Bibliotek
Norderstraße 59
24939 Flensburg
Tyskland

Plakatudstilling - Grænsen er nået - Afstemningsplakater fra 1920 plakatudstilling i samarbejde med Slesvigsk Samling, Flensborg Bibliotek og Danmarks Plakatmuseum Århus

Grænsen er nået - Afstemningsplakater fra 1920

100 år folkeafstemming om grænsen  mellem Danmark og Tyskland –  1920 – 2020

åbningstale med generalkonsul Kim Andersen og interview af Klaus Tolstrup Petersen fra Den Slesvigske Samling med Kristian S. Ehmsen, bibliotekar, DCB.

Link til interviewet: https://youtu.be/ulWkd-Y8Les

Link til åbningstalen: https://youtu.be/nMWHRd3o1O4

optagelse og redigering Nikolai Lengefeldt

På grund af den aktuelle situation vises udstillingen ikke i udstillingssalene, men i udlånet m.v., og der vil ikke finde en formel åbning af udstillingen sted.

Udstillingen ”Grænsen er nået” viser et omfattende udvalg af danske og tyske afstemningsplakater fra grænsedragningen i 1920. Derudover er der også eksempler på plakater fra nogle af de andre områder i Europa, hvor der afholdtes folkeafstemninger efter Første Verdenskrig. Plakaterne skulle overbevise vælgerne om, hvor de skulle sætte deres stemme, men der er samtidig tale om stærke og passionerede kunstværker, der på mange måder rummer essensen af de menneskelige overvejelser og følelser, der fyldte i befolkningen i perioden op til afstemningerne 10. februar og 14. marts 1920. Udstillingen er lavet af Dansk Plakatmuseum i Den gamle By i Aarhus.

Udstillingen kan ses i bibliotekets åbningstid, hvor der pt. er adgang for publikum i en varighed af en halv time og uden tidsbestilling.

kunstforeningen_plakatudstilling_ny_2021