Ib Braase - Atelier mellem grænser - 25 år

23.01. - 15.02.2014

Flensborg Bibliotek
Norderstraße 59
24939 Flensburg
Tyskland

Kunstudstilling med Johannes Caspersen, Anka Landtau, Christiane Limper, Kim Olesen, Rick Towle.

Kunstudstilling med Johannes Caspersen, Anka Landtau, Christiane Limper, Kim Olesen, Rick Towle.

For 25 år blev Ib Braases installation/ skulptur ” Atelier mellem grænser” indviet i atriumgården på Flensborg Bibliotek – ledsaget af en kontroversiel, offentlig debat. Sydslesvigs danske Kunstforening (SdK) genoptager diskussionen med 5 kunstneres nyfortolkning af Braases værk. Med deres forskellig baggrund nord og syd for grænsen skaber de hver især deres individuelle udtryksform.

Til udstillingen er der udkommet en kunstnermappe i 25 eksemplar. Det 5 kunstner bidrager med hver et nummereret original i formatet 28 * 38 cm.

Anka Landtaus kunst opfordrer publikum til at ” tænke Ib Braase”. Hun sætter sit eget atelier op imod Ib Braases.

Christiane Limper undersøger hvor sårbar kunstneren bliver gennem sin kunst. Hun eksperimenterer med selvportrættet. Kunstneren prisgiver altid lidt af sig selv i værket og udsætter sig således for kritik.

Johannes Caspersen skaber en sammenhæng via et byggestillads i udstillingsrummet. Bevægelse forandrer standpunkter, derfor vil Johannes Caspersen overvinde rummet og sætte bevægelse i værkerne bl.a. ved at involvere bibliotekets elevator.

Kim Olesen beskæftiger sig med det åbne rum omkring Braases skulptur, hvor det er svært at se om objektet er under opbygning eller nedrivning.

Rick Towle overtager titlen ”atelier uden grænser” og sætter det i en ny kontekst i forhold til historien og kulturen i grænseregionen.

 

Braase skal aldrig blive glemt Hans Christian Davidsen 25/01/2014
BilagStørrelse
PDF ikon plakat_ib_braase.pdf1011.22 KB