Ole Prip Hansen

25.01. - 16.02.2013

Flensborg Bibliotek
Norderstraße 59
24939 Flensburg
Tyskland

Sydslesvigs danske Kunstforening åbner torsdag den 24. januar 2013 årets første udstilling på Flensborg Bibliotek.

Kunstneren bag udstillingen er den sønderjyske maler Ole Prip Hansen. Ole Prip Hansen er født i 1946 og uddannet ved Det Kongelige Danske Kunstakademi 1968-74. Han debuterede på Kunstnernes Efterårsudstilling i 1968 og har siden udstillet på bl.a. Grænselandsudstillingen, Charlottenborgs Forårsudstilling, Kunsthallen Nikolaj, Hjørring Kunstmuseum, Danske Grafikere, Tønder Kunstmuseum samt i udlandet på Kunsthalle Kiel og Kunstakademiet i Houhot, Indre Mongoliet.

Ole Prip Hansen arbejder med mange forskellige udtryksformer - malerier, akvareller, grafik, collager og tegninger. Til trods for en abstrakt baggrundskomposition har værkerne et fortællende og genkendeligt motiv.

Oplevelsen af det nære hverdagsliv udgør grundstenen i Ole Prip Hansens koloristiske billedverden, der foruden maleri spænder over akvarel, tegning og grafik. Motivisk beskæftiger han sig fortrinsvist med landskaberne omkring sin hjemegn, Als, men også figurbilleder og opstillinger af genstande i hans værksted er tilbagevendende emner.

Formanden for Kultur og Erhverv Stephan Kleinschmidt holder åbningstalen. Pianisten Helge Schmedeke og bassisten Kai Stemmler sørger for musikken og kunstforeningen er vært ved et lille traktement.

Udstillingen er åben hverdage kl. 9-18 og lørdag kl. 9-14 og kan ses til og med den 16. februar 2013.

Ole Prip Hansen
Malerier i maleriet Hans Christian Davidsen 26/01/2013
BilagStørrelse
PDF ikon ole_prip_hansen.pdf2.13 MB