Prüfstand VII

30.05. - 22.06.2002

Flensborg Bibliotek
Norderstraße 59
24939 Flensburg
Tyskland

Prüfstand VII er en tematisk kunstudstilling, hvor fire billedkunstnere med vidt forskellige udtryk giver visuelle bud på og bearbejdelser af Wernher von Brauns person, historie og konsekvenser.

ÅBNING
maj
30
19:00

Wernher von Braun var manden bag Hitlers terrorvåben VI & V2, ingeniør, geni og SS-Sturmbannführer. Moral, etik, videnskab og ondskab krydser klinger omkring Wernher von Braun.

De fire danske billedkunstnere, Rick Towle, Søren Møller, Jes Mogensen & Peter V. Nielsen, har været på sporet af Wernher von Braun. Med støtte fra Det Danske Filminstitut og Videoværkstedet i Haderslev har de på forsøgsområderne ved Peenemünde i Vorpommern researchet, filmet og indsamlet materiale.

De fire kunstnere har tilbage i egne værksteder forsøgt at give et visuelt signalement af von Braun og hans meriter. Ved hjælp af filmsekvenser, malerier, tegninger, akvareller, skulptur, collager, lyd og skulptur bliver beskueren ført gennem en rejse i et samlet kunstværk, der på ingen måde skal opfattes historisk.

Udstillingen kan ses til og med den 22. juni mandag-fredag klokken 9-18 og lørdag klokken 10-14.

Ved ferniseringen uropføres en lydcollage, komponeret og improviseret af komponisten Henrik Soelmark på fagot, inspireret af udstillingens værker.

von Brauns værk set med fire par øjne Jens Nygaard 01/06/2002