Quadrofoni - Kunst fra Grønland i Slesvig

05.09. - 12.10.2008

Volkskunde Museum Schleswig
Suadicanistraße 46
24837 Schleswig
Tyskland

Torsdag klokken 19 tyvstarter Volkskunde Museum på Hesterberg på den danske kulturuge med åbningen af udstillingen Quadrofoni.

ÅBNING
sep
04
20:00

Quadrofoni viser værker af Aka Høegh (akvarel, pastel og skulptur), Ivars Silis (fotografier), Bolatta Silis-Høegh (malerier) og Inuk Silis-Høegh (installationer).

Aka Høegh er en af Grønlands kendteste billedkunstnere, hun er gift med ivars silis, der er født i letland, men har boet det meste af sit liv i danmark og Grønland. ivars silis er kendt for sine film og fotografiske værker, herunder den anmelderroste ”Kap Farvel. Hvor kulturer mødes”.

Bolatta silis-Høegh og inuk silis-Høegh er, som det også fremgår af efternavnet, deres to nu voksne børn, som begge er gået kunstnervejen. 

Quadrofoni er således opstået i spændings-feltet mellem to generationer, mellem forskellige temperamenter og forskelle i form og budskaber. Kunstnerne udtrykker både forankring og opbrud fra slægten og hjemstavnen i sydgrøn-land. udstillingen Quadrofoni har med stor succes været vist i Rønnebæksholm Kunst og Kulturcenter, næstved, danmark og i Riga i letland med en afstikker til Grønlands Kulturhus Katuaq i nuuk.

Som det første arrangement i kulturugen i slesvig åbnes Quadrofoni torsdag den 4. september kl. 19 på Volkskunde Museum i slesvig.

I åbningen deltager formanden for det grønlandske landsting Ruth Heilmann, vicepræsidenten for den slesvig-holstenske landdag ingrid Franzen, den danske generalkonsul Henrik Becker-Christensen, formanden for sydslesvigsk Forening dieter Paul Küssner samt kunstnerne Aka Høegh, Bolatta silis-Høegh og inuk silis-Høegh.

Efter åbningen kan Quadrofoni ses fra 5. sep-tember til 12. oktober 2008 i museets åbnings-tider.

 

Grønlandske generationer Jens Nygaard 05/09/2008