Siegfried P. Fuhrmann

04.-25.02.2004

Flensborg Bibliotek
Norderstraße 59
24939 Flensburg
Tyskland

Siegfried P. Fuhrmann bor i Flensborg og har gennem en menneskealder arbejdet som kok ved Ungdomskollegiet.

ÅBNING
feb
03
20:00

Sideløbende har Fuhrmann, som den alsidige kunstner, han er, arbejdet med træskærerarbejder, skulpturer i træ og bronze, udført ikoner, ja endda musikinstrumenter.

Fuhrmann fik i perioden 1965 - 1970. eneundervisnig hos Heinz Erben, Køln, i tegning og modellering. Siden da er det blevet til mange træskærerarbejder, bl:a. til orglet i Vor Frue Kirke i København og orglet i Haderslev Domkirke. Også i Flensborg kan man se Fuhrmans værker - f.eks. træskærerarbejder til orglet i St. Marie Kirke og et fløjalter med 21 ikoner i St. Gertrud Kirke.

Tre studierejser til Kina har inspireret Fuhrmann til at arbejde med skulpturer, og i forbindelse med Ungdomskollegiets 30 års jubilæum i 1999 kunne man for første gang opleve Fuhrmanns bronzeskulpturer. Det er siden blevet til mange skulpturer, og det er disse skulpturer, der sammen med bl.a. russiske og græske ikoner kan ses på udstillingen.

Munks Duo - Inge Munk på violin og Karsten Munk på klaver, begge musikere i Sønderjyllands Symfoniorkester - spiller til åbningen. Inge Munk har lovet at spille i hvert fald et nummer på en af Fuhrmann's violiner.

Tidligere højskoleforstander Karl Andresen åbner udstillingen, og foreningen er vært ved et lille traktement. Alle er velkomne til åbningen.

Kunstforeningen afholder i øvrigt generalforsamling samme aften kl. 19 præcis i Den blå Sal på biblioteket.

Udstillingen kan ses til og med d. 25.2.2004 mandag-fredag kl. 9-18, lørda.9 kl. 10-14.

Der afholdes pressemøde i udstillingslokalerne mandag d. 2. februar 2004 kl. 15.

En tusindkunstner Hans Chr. Davidsen 04/02/2004