Skulptur - Cire Perdue

02.-29.11.2012

Flensborg Bibliotek
Norderstraße 59
24939 Flensburg
Tyskland

Vi viser udstillingen “Fra Ler Til Bronze” med kunstnere fra Cire Perdue Gruppen på Flensborg Bibliotek.

Tabt voks

Udstillingens hovedvægt vil være de færdige skulpturer, men også selve støbeprocessen vil blive anskueliggjort. Cire perdue er et fransk udtryk for ”tabt voks”, og metoden har fået sit navn fordi processen betinger voks som mellemled mellem den oprindelige skulptur i udarbejdet i ler og den færdige bronzeskulptur. Det er en interessant og kompliceret proces, som altså lader sig studere nærmere på denne udstilling.

Cire Perdue gruppen

Cire Perdue Gruppen består af de 3 kvindelige billedhuggere, Stinne Teglhus, Jytte Høeg og Bodil Dam, som alle tre har deres skulpturarbejde centreret om denne støbemetode. Cire Perdue Gruppen har allerede en række udstillinger bag sig i Danmark, mens denne er den første uden for landets grænser.

Gruppen har til denne udstilling inviteret to mandlige billedhuggere, der bruger samme metode i deres skulpturarbejde, det er Henrik Voldmester og Paul Erland.

Inspiration

Et andet fællestræk for de fem kunstnere er, at de alle tager udgangspunkt i virkeligheden, men her holder ligheden også op for den fortolkes og behandles på vidt forskellige måder af fem meget forskellige kunstnertemperamenter.

Stinne Teglhus, Bodil Dam og Henrik Voldmester laver alle værker som udspringer af direkte iagttagelse af mennesker og dyr, sommetider dog tilsat et gran eventyr, mens Jytte Høeg og Paul Erlands værker har eventyret/fantasien som hovedingrediens.

Udstillingen er åben på hverdage fra klokken 9.00 - 18.00 og lørdag 9.00 - 14.00 og kan ses fra fredag den 2. november til og med torsdag den 29. november 2012.

Gratis adgang.

Kunst lavet af ild Hans Christian Davidsen 02/11/2012
BilagStørrelse
PDF ikon skulptur.pdf2.42 MB