udstillinger i Sydslesvig Flensborg

Kunstudstilling ØJEBLIKKE – Mette Tønder, Anne Østergaard, Kirsten Holm Nielsen

ÅBNING 2024-01-17
18:30
18.01.2024 -
10.02.2024
Flensborg Bibliotek, Norderstraße 59

udstilling med billedkunstnere Mette Tønder og Anne Østergaard – og skulpturel keramiker Kirsten Holm Nielsen.

åbningstider – man-fre kl. 11-17, lør kl. 11-14

Flensborg Bibliotek, Norderstr. 59, 24939 Flensburg – udstillingssal 1. etage

Mette Tønder oliemalerier er figurative og ekspressive. Især portrættet er tilbagevendende motiv. Det er ikke ”pæne” vellignende portrætter af kendte personer eller mennesker hun selv kender. Som modspil til disse portrætter maler hun blomstermalerier, hvor roen, lyset og poesien er i højsædet. Derudover arbejder Mette Tønder også på papir med tusch, akryl, akvarel, grafit, kul, mm.

Kirsten Holm Nielsen er, som skulpturel keramiker, eksperimentende både i form og glasur. Skulpturerne er alle håndmodeleret og har som primær inspiration alle den runde urform. Den naturskabte runde form er, for Kirsten Holm Nielsen, et symbol på det livgivende som puppen og livmoderen. Den færdige skulptur fremstår med opbrudte rå lerflader som giver et kraftfuldt og stærkt udtryk..

Anne Østergaard arbejder med akvarel som teknik. Hun arbejder oftest siddende ude, hvor vejret er bestemmende for valg af motiv. Det flade landskab ved vestkysten er også et gennemgående motiv. Lofotene inspirerer til at male måger, og hvor hun prøver at fange det evigt skiftende lys i de arktiske, voldsomme landskaber.