udstillinger i Sydslesvig Flensborg

Ulrik Møller – Lars Bjerre – Sofie Hertz

ÅBNING 2022-04-27
19:30
28.04.2022 -
25.05.2022
Flensborg Bibliotek, Norderstraße 59
Ulrik Møller - Lars Bjerre – malerier/ Sofie Hertz – keramiske skulpturer

Ulrik Møller– fra bogen HAPPY TOGETHER,

Hvad er det kunstneren vil sige? I tilfældet Ulrik Møller er det tilsyneladende ret enkelt, for de fleste vil føle sig trygge ved et møde med denne kunstners værker. Der er noget umiddelbart og velkendt over dem, hvad enten, det drejer sig om landskabsmotiver fra kunstnerens hjemegn på Fyn eller fra Centrumpladsen i Vester Aaby. Det velkendte ligger ikke nødvendigvis i det topografiske. Mange har fynbomalernes og guldalderma­lernes motiver på nethinden og dermed som referenceramme. Med afsættet i hjemstavnen som sit kunstneriske drive kommunikerer Ulrik Møller gennem sine billeder på en særegen vis med en nutid, som nok har brug for at (gen)finde og fornemme en identitet og et tilhørsforhold.

http://www.ulrikmoeller.net/

Lars Bjerre

Den danske kunstner Lars Bjerre flyttede til Berlin for over et årti siden for at forfølge sin kunstpraksis i et rummeligt, stærkt oplyst studie nær Treptower Park. Bjerre arbejdede ved krydsfeltet mellem maleri og installation og har siden skabt en betydelig samling detaljerede fortællingserier, der omfatter både malede lærreder i stor skala og komplementære skulpturelle tilføjelser. Historierne om hans værker videresender fra mørkt humoristisk til intim og nostalgisk og indeholder ofte referencer til naturen og dens evige manipulation af menneskeheden.

https://larsbjerre.com/

 

Sofie Hertz 

Sofie Hertz arbejder skulpturelt – ofte med ler og keramik som et centrum. Samt med digitale medier, der tit bruges i samspil med skulpturen i en rumlig installation. Leret er et medium, et materiale og en karakter. Karakteren iscenesættes og optræder med andre elementer/ komponenter. Det bliver til en formalistisk-eksistentiel fortælling, med afsæt i en specifik gengivelse, henover og gennem abstraktionen. En tilstand og en følelse gøres til et rent formmæssigt forhold og kommer til at stå som nye sanselige billeder og tegn i verden.

(forkortet SdK)

www.sofiehertz.com

https://www.instagram.com/sofiehertz/